Ambachtelijke mosterdmakerij De Braakhekke

Aan de Braakhekkeweg in Harfsen bevindt zich mosterdmakerij de Braakhekke. Hierwordt nog op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt. Gerard en Janneke Zoetbrood hebben hier hun eigen mosterdmakerij opgezet. In april 2012 zijn zij gestart met de productie van de Braakhekke mosterd, genoemd naar de naam van hun boerderij in het Gelderse Harfsen.

Gerard en Janneke maken de mosterd met veel liefde en passie. Door het gebruik van speciale kruiden ontstaan de lekkerste smaken. Omdat mosterdmakerij De Braakhekke alleen werkt met natuurlijke ingrediënten en zonder toevoegingen van E-nummers en bindmiddelen, is het een bijna logische en ambachtelijke mosterd.

Je kunt mosterd eten bij de kaas, maar ook bij beenham, zalm en kip smaakt het verrukkelijk. Ook kun je met mosterd vlees, vis en kip marineren of wacht dacht u van een soep of dressing maken. Liever iets minder pittig? De mosterdmayonaise is een echte aanrader en zeer geliefd bij kinderen.

Het Braakhekke mosterd assortiment bestaat uit:

Onze mosterd is verkrijgbaar in potjes van 45 – 100 – 175 – 250 gram, in groot verpakking van 750 gram tot 3 kg of in een handige spuitfles.
Mosterd grof
Een pittige mosterd met hele mosterdzaden.
Mosterd honing-dille
Een zachte mosterd met een zoete smaak en met echte honing. Heerlijk op oude kaas en zalm
Mosterd knoflook
Een specifieke smaak voor de liefhebber.
Mosterd ui
Heerlijk op de stamppot of door een balletje gehakt!
Mosterd fijn
Ouderwets lekkere mosterd
Mosterd olijf-basilicum
Heerlijke mediterrane smaak heerlijk voor bij de hapjes en buffet.
Mosterd tomaat
Eventueel olijfolie toevoegen en u heeft een heerlijke tapenade of dressing voor salades.
Weizenbock biermosterd
Een samenwerking met DAVO bierbrouwerij in Deventer. De smaakmakers in uw keuken en mag op geen enkele kaas- of tapas plank ontbreken!

Terug van weggeweest: Cornegoor Mosterd

Na 30 jaar afwezigheid is de receptuur en productie van de Zutphense Cornegoor bijna terug in Zutphen.

Onder de rook van Zutphen, in het Achterhoekse Harfsen, is de ambachtelijke productie van de Cornegoor mosterd neergestreken. Het uit 1892 daterende recept en de productie is sinds januari 2020 in handen van de Braakhekke Mosterdmakerij.

De 1e productie is getest door de oud eigenaren en producenten Castermans en zoals zij het zeld verwoorden ‘beter dan ooit’ met goud bekroond.